Cleaning Solar Panels

holder gutter drainage system on the roof - dakgoten stockfoto's en -beelden

Sommigen van ons zijn bang dat het zelf schoonmaken van de zonnepanelen schade kan toebrengen. De reden waarom het zo bang is, is omdat ze niet weten dat het schoonmaken van zonnepanelen veel gemakkelijker is dan het lijkt.

Meestal worden zonnepanelen en de tussenbuizen (waar de cellen bij elkaar in de panelen zijn geplaatst) onder de grond geplaatst en alleen soms gezien zodat je ze vanaf de zijkant kunt zien door vanaf een grond te kijken. Maar als u het paneel zelf schoonmaakt, kunt u dat na een tijdje wel doen. Vraag daarna een vakman voor het juiste onderhoud van de zonnesystemen.

Een van de nadelen van het schoonmaken van zonnepanelen in huis is dat de cellen kwetsbaar zijn en dat de kans groter is dat de panelen kapot gaan. Bovendien, als zaken als zout uit de zee, sneeuw, wind, stof en vuil in de lucht op het systeem worden gericht, moet u het mogelijk vervangen of repareren. Ook heb je aanvullende kennis nodig over het repareren van het systeem, en als je een fout hebt gemaakt bij het repareren, bestaat de kans dat het systeem nog makkelijker beschadigd raakt. Als je het niet kunt repareren, sla je alarm zodat het bedrijf professionals naar de plek kan sturen om het te repareren.

Maar zelfs als je weet hoe je het moet repareren, vanwege de kwetsbaarheid van de cellen, moet je heel voorzichtig zijn. Je moet de cellen scheiden, ze reinigen met behulp van verschillende oplossingen en een speciale zachte doek. Een andere optie is om de cellen met plastic te bedekken en er een speciaal transparant vel omheen te wikkelen, zodat de cellen veilig al het zonlicht kunnen krijgen.

Wanneer u de panelen in de zon met de zachte doek schoonmaakt, dient u dit zeer regelmatig te doen. Afhankelijk van hoe vuil ze zijn, moet u mogelijk een laag glas verwijderen (deze moet tussen de 3 mm en 6 mm dik zijn). Bij het verwijderen van het glas moet u speciale bescherming hebben: na reiniging kan het glas breken.

Bij het reinigen van zonnepanelen heb je ook een speciale afdichting nodig die wordt aangebracht door de bedrijven die dat type glas maken. Het laatste om te onthouden is dat er veel bedrijven zijn die kwaliteitsoplossingen bieden voor het reinigen van zonnepanelen die op daken zijn geïnstalleerd.

Een andere plaats om te controleren wanneer u zonnepanelen schoonmaakt, is het roostersysteem. Op deze manier kunt u zien hoe het de stroom van elektriciteit in het net krijgt. Kijk of je kunt controleren of het werkt, dan kun je ook zonnepanelen reinigen voor een perfect schoon systeem.

Om een ​​perfect schoon zonnepaneelsysteem te hebben, mag u het onderhoud niet vergeten. De meeste van deze bedrijven bieden een onderhoudsservice aan en bieden vaak onderdelen en andere gerelateerde services om het perfecte schone zonnepaneelsysteem te hebben.