Schilderen

Schilderen

Als u van plan bent uw huis op te knappen en geen schilderdiensten nodig hebt, kunt u uzelf wat geld besparen door verf te kopen en het werk zelf te doen. De verf kan goedkoop worden gekocht bij uw lokale hardware of verfwinkel en de gereedschappen die nodig zijn om de klus te klaren kosten een stuk minder.

Voordat u uw huis kunt verven of kleuren, moet u de muren voorbereiden. Verwijder vuil of vet met een afwasmiddel. Zorg ervoor dat u ademhalings- en oogbescherming draagt, want de verf kan zeer ‘vluchtig’ zijn. Repareer scheuren of gaten in de muren, vul deze niet op omdat de verf zal barsten als deze droog is.

Zet de muren vervolgens in de grondverf met een geschikte primer, deze hecht zich aan uw pas geschilderde muur en maakt het gemakkelijker om te kleuren. Wanneer u uw hele huis opnieuw schildert, drogen deze primers langzamer dan een hele nieuwe verfklus, maar u hoeft zich geen zorgen te maken dat u het hele huis doorloopt tot uw verf volledig droog is.

De volgende stap is het schilderen van de muren. Gebruik een verf op oliebasis om de nieuwe kleur te beschermen tegen verbleken en slijtage en om afbladderen te voorkomen als u een latexverf gebruikt. Laat u niet verleiden tot het gebruik van spuitverf, omdat de verf dan gemakkelijker in de kieren van de houten sierlijsten of het metaalwerk binnenin de muren dringt, anders “bloedt” de verf er doorheen. Om deze reden is het bijzonder belangrijk dat u bescherming voor uzelf draagt wanneer u dit soort werk doet.

Zodra de muren zijn voorbereid, kunt u beginnen met het gieten van de verf in de rolbak, vul de bak tot de helft en druk vervolgens de muurcoating op de muren met behulp van de 1.000 psi rolborstel. Als de verf bijna boven op de roller zit, kunt u de bovenkant van de verfbak afsnijden of de cleaner van de muur op de verfkwast drukken. Ons advies is om de verfbak eerst uit te wassen vlak voordat u de verf op de muur giet. Als de verf op de muur zit, wringt u de roller uit zodat deze de kieren kan opvullen, dit is hetzelfde proces als bij het verven van meubels.

Als de verfbak gevuld is, zet u de schone verfbak in de verfbak en zorgt u ervoor dat deze met een flinke hoeveelheid verf bedekt is door middel van de twist tie, rondom in de bak tot waar het deksel vastzit, waarbij u de rand bij een deel van de 2 nog wel vult. Als u klaar bent met het verfbakje, is de verf ‘keukenklaar’. Nu bent u klaar om naar de volgende kamer te gaan.

2. Het schilderen van de schutting, het plafond en de afwerking van het huis

Het tweede deel van de voorbereiding is het voorbereiden van de schutting, het plafond en de trims van het huis en de 2e verdachtelijnen. Verf kan sterk verschillen van kamer tot kamer als gevolg van decoratief effect en variƫren van functie tot functie, dus verf soorten eigenlijk variƫren rond het huis. Kleinere kamers zullen profiteren van een glans dikker dan andere muurverven zoals emulsie die zal verschijnen in slip op. U kunt een vinyl siding verf die is vooral geweldig voor zowel metaal en beton oppervlakken.